Μια μεγάλη γιορτή για τα ζώα, διοργανώνει ο Δήμος Κηφισιάς το πρωί του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου και ώρα 11:00, στο Άλσος Κηφισιάς. (σ.σ. η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη για την Κυριακή 6 Νοεμβρίου αλλά αναβλήθηκε λόγω πρόβλεψης βροχοπτώσεων το Σαββατοκύριακο).
Σε αυτή γιορτή για τα ζώα, θα βρίσκονται κτηνίατροι και εκπαιδευτές για να δώσουν συμβουλές στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων. Επίσης θα βραβευτούν οι εθελοντές που καθημερινά συμβάλλουν στο έργο της φροντίδας των ζώων.
Παράλληλα, όσοι ενδιαφέρονται θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα αδεσποτάκια του Δήμου και να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός από αυτά, δίνοντας του το δικό του σπίτι.
«Η επιτροπή διοργάνωσης εργάζεται εντατικά, προκειμένου να ετοιμάσει την καλύτερη γιορτή για αυτούς που αγαπούν και φροντίζουν τους τετράποδους φίλους μας», σημειώνει o αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κηφισιάς, Κοινωνικού Σχεδιασμού, Φιλίας των Πολιτών, Αειφόρου Ανάπτυξης και Ζωοφιλίας Σταύρος Ζαπάντης.
Το πρόγραμμα και η θεματολογία του
– Τα ζώα και εμείς: Ενημέρωση για τα ζώα, πως αντιμετωπίζουμε τα αδέσποτα & τα δεσποζόμενα, πως τα πλησιάζουμε και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες – Σωτηρία Κυριαζή (εκπαιδεύτρια)
– Χρήσιμες συμβουλές από τον κτηνίατρο: Περιποίηση, ευζωϊα, εξετάσεις, τροφή, φάρμακα κ.α. – Σπύρος Κωνσταντόπουλος (κτηνίατρος)
– Ο καινούργιος νόμος για τα ζώα: Υποχρεώσεις και δικαιώματα για δεσποζόμενα και αδέσποτα – Σπύρος Κωνσταντόπουλος (κτηνίατρος)
– Περισυλλογή – Διασώσεις: Alma Libre – Hellenic Animal Rescue
– Ο δεκάλογος της ψυχικής υγείας του ανθρώπου με τα ζώα συντροφιάς – Φλώρα Μυρσαλιώτου (καθηγήτρια Ψυχολογίας)
– Scooby Doo Games: Παιχνίδι συνεργασίας, γνώσεων και παντομίμας για μικρούς & μεγάλους. – Σωτηρία Κυριαζή (εκπαιδεύτρια)
– Απονομή Βραβείων Φιλοζωίας
Παράλληλα στην εκδήλωση:
– Θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας μαθητών με τίτλο «Το αγαπημένο μου ζωάκι».
– Σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ τα αδεσποτάκια θα περιμένουν τον «δικό τους γονιό» να τα υιοθετήσει.
* Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, στην εκδήλωση μπορεί κάποιος να φέρει τον σκύλο του. «Αρκεί», σημειώνουν, «να μην είναι ελεύθερος στον χώρο, να είναι με λουρί, να είναι φιλικός με ανθρώπους και άλλα ζώα. Επίσης θα πρέπει να νιώθει άνετα με πολύ κόσμο, δυνατή μουσική και φωνές από ηχεία, για να μην αγχωθεί».
Διαβάστε: Στόλος Καθαριότητας: Σύγχρονα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας απέκτησε ο Δήμος